Γιατί και άλλο ένα blog?

Τι είναι το maThink

Μετά από χρόνια ενασχόλησης μου επαγγελματικά με τα Μαθηματικά και ερασιτεχνικά με τους υπολογιστές, βρήκα το χρόνο και πήρα την απόφαση να κατασκευάσω το δικό μου site - blog.

Ποιός είμαι;

Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά θα γράψω δυο λόγια για να συστηθώ.

Ονομάζομαι Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης και είμαι Μαθηματικός. Αποφοίτησα απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απέκτησα και το μεταπτυχιακό στην Στατιστική. Απασχολούμαι στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 10+ χρόνια.

Είμαι μέλος της lisari Team και έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου στη συγγραφή δυο βιβλίων.

To maThink είναι το πρώτο blog που επιχείρησα να κατασκευάσω. Ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει είναι οι παρακάτω.

Σκοπός του blog

Ο βασικός λόγος που με οδήγησε στην κατασκευή αυτού εδώ του blog είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου όπου μπορώ να δημοσιεύω σκέψεις μου, εργασίες ή άρθρα.

Γιατί και άλλο ένα blog θα αναρωτηθείτε. Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα χώρο όπου θα είναι καλαίσθητος, εύκολος στην αναζήτηση και θα χρησιμοποιεί τα μαθηματικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας.

Δεν είναι στους σκοπούς μου να μαζεύω μαθηματικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, υπάρχουν άλλα blog που κάνουν αυτή τη δουλειά και με μεγάλη επιτυχία όπως το lisari.blogspot.gr, αλλά να δημιουργήσω ένα χώρο όπου να μπορώ να γράφω σκέψεις μου ή να δημοσιεύω εργασίες μου. Ο χώρος εννοείται ότι είναι ανοιχτός σε όποιον θέλει να παρουσιάσει μια εργασία, έχοντας στη διάθεση του διαδραστικά εργαλεία.

Αν και εσείς βαρεθήκατε την εφήμερη ζωή μιας δημοσίευσης στο facebook η οποία εξαφανίζεται μετά από μερικά λεπτά και θέλετε το άρθρο σας να υπάρχει εύκολα προσβάσιμο σε ένα χώρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Δυνατότητες

  • Κατασκευασμένο σε Jekyll.

Μια από τις πιο σημαντικές ευκολίες του Jekyll είναι ότι από τη στιγμή που κατάφερα να ολοκληρώσω το στήσιμο του site πλέον η προσθήκη νέων άρθρων είναι πολύ απλή διαδικασία. Οι επικεφαλίδες, οι λίστες, τα περιεχόμενα,τα χρώματα, οι εικόνες κ.λ.π που θα δείτε στο site γίνονται πολύ απλά χωρίς γνώσεις html και προσφέρουν ένα πολύ πιο όμορφο και ευανάγνωστο κείμενο.

  • Geogebra

Εύκολη ενσωμάτωση αρχείων geogebra χωρίς να χρειάζεται η παραπομπή σε άλλες σελίδες π.χ. geogebratube, όπως για παράδειγμα εδώ

  • D3js

Άμεση υποστήριξη οτιδήποτε είναι σε html όπως διαδραστικά διαγράμματα με D3js, όπως για παράδειγμα εδώ

  • Mathjax

Δεν θα μπορούσε βέβαια από ένα μαθηματικό blog να λείπει η υποστήριξη latex. Το site χρησιμοποιεί Mathjax για να δείξει τα Μαθηματικά. Η μετατροπή σε mathjax για όσους δεν ξέρουν να γράφουν απευθείας σε latex γίνεται με ένα απλό copy - paste από το Mathtype που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι.

Θέλετε να βοήθησετε;

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το blog ή έχετε κάποια ιδέα βελτίωσης ή ακόμα βρήκατε κάποιο λάθος και θέλετε να το επισημάνετε μπορείτε να μου στειλέτε ένα email στο Pete.Gribas@gmail.com

Ευχαριστίες

Η δημιουργία αυτού του blog δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συμμετοχή και καθοδήγηση του Ανδρέα Γκριμπαβιώτη.